Lichaamsgerichte training

3 maanden

Lichaamsgerichte training haptonomie

Autonomie = afgestemd op jezelf in verbinding met je omgeving en de ander.

 

Wat krijg je? 

 

Je raakt meer afgestemd op jezelf, in verbinding met de ander en je omgeving. En je voelt je vrijer en authentieker, in contact met de wereld om je heen.

 

Groepstraining

Doe je mee? 

 

Wil je jezelf nóg beter leren kennen? Met anderen in een groep dit proces voor langere tijd aangaan? Meer de diepte in? Jezelf, je mechanismes, je lichamelijke reacties dieper doorvoelen en vastpakken? Leren van je groepsgenoten? Je laten verrassen door wat je lijf je nog meer te vertellen heeft?

 

 

Luisteren naar je lijf

Hoe meer je gaat luisteren naar je lijf, durft te delen en ernaar te handelen, hoe vrijer en echter het leven gaat voelen. Meer van jou. En het levert ook nog eens diepere verbinding met de mensen om je heen op.

 

En is het leven dan daarna alleen maar leuk en ben je altijd gelukkig? Nee hoor, het hele scala aan gevoelens hoort erbij. Die hebben je namelijk wat te vertellen. Gevoelens gaan niet weg door ze te onderdrukken, gevoelens kunnen draaglijker worden als je ernaar luistert. Je bondgenoot worden. Bewustwording van gevoelens betekent zéker niet dat je ze te pas en te onpas gaat uitleven. Dan mis je afstemming, zowel op de situatie als op jezelf. Jij bent altijd iemand IN je omgeving of IN het contact met de ander. Dat laatste niet meenemen in het onderzoeken van je emoties en gevoelens zou ongepast en zelfs ook een beetje absurd zijn.

 

Retraite Apeldoorn

Lijkt dit je wat? Dan zijn deze 3 maanden wat voor jou!  

 


Wat gaan we doen? 

 

Je krijgt wat je van ons gewend bent: lichaamsgerichte training in een groep. Erover nadenken, dat kun je als de beste. Dus we gaan ervaren. We bieden verschillende oefeningen aan, maar steeds zullen we je terugbrengen naar je lijf.  

 

Wil je meer weten over onze visie? Klik dan hier

 

Elke bijeenkomst heeft een thema. Tussen de bijeenkomsten door krijg je opdrachten voor thuis. Soms ter voorbereiding, soms als extraatje achteraf. De ene keer een schrijfopdracht of een oefening. De andere keer een audiofragment of filmpje, zodat je ontwikkeling thuis doorgaat. Want laten we eerlijk zijn; dit zijn processen die aandacht en ruimte vragen. En thuis in je echte leven begint het echte werk eigenlijk pas.

 

De thema’s:

1.      Basis; thuiskomen bij jezelf.

Je basis, die kun je voelen! Echt. Je kunt fysiek waarnemen dat je een basis hebt. En dat je van daaruit de wereld om je heen kunt waarnemen. En dat dat dan anders voelt, vaak rustiger. Maar in ieder geval meer in contact met jezelf. Je gaat ontdekken hoe het voelt, jouw basis. Je gaat herkennen wanneer je het contact met jezelf kwijt raakt en hoe dat voelt. En hoe je weer terug bij jezelf kunt komen.

2.     Zintuigen; de wereld om je heen aftasten.

Voelen begint bij je zintuigen. Onze huid is zo belangrijk, daar zit je tast. En daar fijngevoeliger voor worden heeft niet alleen effect op wat je om je heen waar kunt nemen, maar juist ook op het waarnemen en voelen van je eigen binnenwereld. Sterker nog; als je echt in verbinding wilt staan met de wereld om je heen, begint dat met fijngevoelig zijn voor jezelf!

3.     Kracht: deins je ervan terug of ga je erop af?

Een spannend thema. Hoe voelt kracht van binnenuit? Wat is kracht voor jou? Hoe reageer op je kracht van de ander? Durf je je kracht te laten voelen aan de ander? Bestaat zachte kracht? Mag je boosheid voelen en uiten van jezelf? Je grenzen te geven? We gaan stoeien (leuke woordgrap hè..? Maar dat gaan we misschien ook wel echt doen..) met het thema kracht.

4.     Speelruimte: je eigen vrije ruimte ontdekken.

Ook ruimte is voelbaar. We gaan ontdekken hoe dat voelt. Hoe jij jouw ruimte (in je eigen lijf) kunt innemen. En wat dat voor effect heeft. Op jezelf én op de ander. Want als je je wilt ontwikkelen, is het van belang te voelen waar jouw ruimte zit. En hoe jij die speelruimte kunt vergroten. Van ‘moeten’ (voel je hoe smal?) naar mogen (daar zit ruimte!!). Van altijd binnen de lijntjes moeten tekenen naar leren schilderen met plezier. Van wilskracht naar draagkracht.

 

En tussendoor krijg je dus nog twee individuele sessies van 1,5 uur. Afgestemd op wat jij nodig hebt. Waar jouw verdieping ligt. Deze sessies zijn in onze praktijken in Deventer of Zwolle. Beiden op loopafstand van het centraal station.

 

Groepsgrootte: 

We hebben ruimte voor maximaal 10 deelnemers.

 

Apeldoorn 

 

Dit alles op een mooie plek in het bos op de Veluwe in de buurt van Apeldoorn met goed verzorgde catering, waar we alle ruimte en vrijheid hebben om goed te kunnen werken.    

Wat kost het traject? 

Je betaald voor:

  • 3 trainingsdagen;  van 09.00- 17.00 uur 
  • 1 avond; van 18.00-22.00 
  • 3 Lunches
  • Onbeperkt koffie/thee en tussendoortjes
  • 2 individuele haptonomie sessies van 1,5 uur. 
  • lesmateriaal (zoals thuisopdrachten, audiofragmenten en video)

 

€ 750,- 

We rekenen geen btw.

 In termijnen betalen is mogelijk, neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Data:

 

Najaar 2024

  • Zaterdag 23 november 2024
  • Donderdag avond12 december 2024 
  • Zaterdag 11 januari 2025
  • Vrijdag 7 februari 2025  

 

Gun jij jezelf de verdieping van LIJF!- 3 maanden? Zien we je op de Veluwe?