28. april 2023
Haptonoom Sanne over haar intrinsieke motivatie
“We zijn allemaal hoofden op pootjes.” Het is een gevleugelde uitspraak in de haptonomie. En een stelling waar haptotherapeut Sanne van der Kolm zich helemaal achter schaart. Als dramatherapeut in de ggz liep ze tegen allerlei muren op. Alles ging maar over gedrag en praten. “Er is een extreme ontlichaming geweest. We raken zo ver van onszelf verwijderd. Daar zit het antwoord niet alleen.” Uiteindelijk eist de manier van werken z’n tol. Ze valt zelf om. Lichaam tijdens een burn-out...
07. april 2023
Je kunt pas snappen wat haptotherapie met je doet, als je het zelf hebt ervaren. Voor Henrieke Beekhof was een levensveranderende gebeurtenis aanleiding om zich volledig in de haptonomie te storten. Ze leerde haar pijn echt te voelen – en er daardoor mee te leven. Over grenzen gaan Ze werkt nog als maatschappelijk werker in een vrouwenopvang, wanneer ze voor het eerst hoort van haptotherapie. Eén van haar stagiairs had last van polsklachten en zat daarvoor in behandeling bij een...
17. maart 2023
Training stress verminderen
Schiet jij ook snel in de stress? En vraag je je weleens af waarom je nooit van je fouten leert en steeds maar weer over je eigen grenzen heen gaat? Misschien wéét je wel wanneer je moet stoppen, maar ‘moet je gewoon nog even verder’. Je schakelt je gevoel uit. En daar gaat het mis.
23. februari 2023
Uit je hoofd, in je lijf
Er is een extreme ontlichaming geweest de afgelopen jaren. We zijn hoofden op pootjes. Gelukkig begint het steeds meer te leven dat het lichaam belangrijk is. We kunnen er gewoon niet omheen.
02. februari 2023
Wat je moet weten over haptonomie
Uit je hoofd, in je lijf Voel jij je soms ook ‘een hoofd op pootjes’? Veel mensen ervaren dat ze het contact met hun lichaam hebben verloren. Bijvoorbeeld omdat ze elke dag alleen maar met hun hoofd bezig zijn. Nadenken, praten, lezen, schrijven. Terwijl juist het lichaam – en het bewegen ervan - een enorm belangrijke rol speelt bij stressverwerking. In de volgende artikelen lees je meer over het lichaam, de rol van je emoties en wat lichaamsgerichte therapie kan betekenen voor...
12. januari 2023
Lichaamsgericht verwerken
Met lichaamsgerichte training leer je weer te voelen. Je leert wat je lichaam doet in bepaalde situaties, waardoor je dichterbij jezelf komt.
20. december 2022
LIJF! Training hielp Tim (36) om uit zijn burn-out te komen
Tijdens een LIJF! Training doe je samen met een groep oefeningen met je lijf. Tim deed mee aan zo'n weekend en vertelt hoe hij het heeft ervaren.
06. september 2022
Training voor meer zelfvertrouwen
Meer zelfvertrouwen krijg je als je jezelf beter kent. Tijdens onze training kom je dichterbij jezelf door te voelen. Lichaamsgerichte training noemen we dat.