Training voor meer zelfvertrouwen

Iedereen kan leren om zijn lichaam beter te voelen. Maar het is wel fijn als je al een beetje voorkennis hebt. Misschien weet je best wel dat je vecht tegen patronen die je van je ouders hebt geleerd. Of is er een gebeurtenis in je leven waardoor je anders bent gaan kijken naar jezelf en naar de wereld. De meeste mensen weten best dat er iets aan scheelt, maar het lijkt zich maar niet op te lossen. Het ontbreekt aan zelfvertrouwen.

Lichaamsgerichte oefeningen

Want wéten wat er aan de hand is, is iets anders dan vóelen. Je kunt urenlang praten over je mentale mankementen, maar de patronen die je jezelf hebt aangeleerd in contact met jezelf en contact met de ander, doorbreek je niet zomaar.

 

Tijdens een LIJF! Training gaan we weer terug naar dat gevoel. De verbinding met jezelf, maar ook het contact met de ander. Wat doet aanraking met je? Hoe reageert je lichaam? Spannen je spieren zich samen en verkramp je? Word je angstig? En wat zegt dat eigenlijk?

 

We gaan ontdekken waarom je bang bent. Is dat omdat er een gevaar is? Of kunnen we dat angstige stukje ook kalmeren? Iedere persoon reflecteert. We ontdekken wat van jou is en wat van de ander is. Je leert je emoties te reguleren samen met de ander, zonder te pleasen. We noemen dat bevestigend contact.

 

Training zelfvertrouwen

We snappen dat het best eng is. Komt er dan niet een stortvloed aan emoties naar de oppervlakte, vragen mensen weleens? De meeste deelnemers hebben dat helemaal niet ervaren. Hun reactie? ‘Het licht gaat aan, ik kan de wereld aan’. Na de training is er meer zelfvertrouwen.

De training draait om het opzoeken van de mechanismen waarop jij het contact met jezelf en met de ander hebt gebouwd. En daarin heb je de verantwoordelijkheid voor je eigen proces.

 

Persoonlijke ontwikkeling

 Daarom is het goed om al wel wat ervaring te hebben in je persoonlijke ontwikkeling. Heb je weleens gesprekken met een psycholoog gehad? Of een mindfulnesstraining? Dan ben je voldoende ervaren om tijdens de training je lichaam te komen voelen.